Potetlapper

Erfaringer fra U4-kjøkkenet

fredag 27. desember 2024

Julesalat med rødkål, rosenkål og granateple

›
Denne salaten er herlig til pinnekjøtt, og antakelig også veldig god til ribbe. Lag mye, for både vegetarianer-gjestene og alle andre har ly...
mandag 1. juli 2024

Linsesalat med bakte tomater

›
  Til 2 dl belugalinser: 250 g cherrytomater 2 timianstilker (evt estragon, ref vår urtesaus) 1/2 ts salt Nykvernet pepper 2 dl belugalinser...
mandag 18. september 2023

Enkel tomatpai med løk og sardeller

›
  Paien er best lunken. I bunnen ligger revet ost, som beskytter deigen mot å bli våt fra tomatene.   1 kald paideig, gjerne “på rull”...
søndag 28. mai 2023

Rabarbrakake med rosmarin

›
  150 gram smør 150 gram sukker 150 gram hvetemel 1 ts bakepulver 1 ts vaniljesukker 2 egg 8-9 slanke stilker rabarbra eller blanding rabarb...
mandag 11. juli 2022

Pastasalat med kylling, scampi og chili

›
Kan serveres varm, lunken og kald. Like god dagen etter. Altså superfleksibel. Og alle liker dette :-). Mamma Sissel spesial. Til 4 personer...
mandag 7. februar 2022

Kylling med spinat og sopp

›
Til to personer 1 beger creme fraiche 1/2 løk Sopp 1/2 pose frossen spinat Parmesan 2 kyllingfileter Et par strimler bacon Ris Kok ris til t...
søndag 15. august 2021

Pannekaker med vårløk eller ungpurre

›
  Vidunderlig godt, med vårløk eller unge spreke purrer. Hoisin-saus er viktig, og 2-3 dl går med! PANNEKAKERØRE (til 4 personer) 3 egg 1 ss...
fredag 2. juli 2021

Rabarbra- og jordbærsuppe

›
Oppfunnet i Kolestrand 17. mai 2021 :-) Ingredienser 50/50 rabarbra og jordbær Sukker Vaniljestang Mynte Gjør slik Rens rabarbraen, kutt i b...
torsdag 21. januar 2021

Ovnsbakt kylling á la Tor

›
For to personer Nok en "oppfinnelse" fra Kolestrand To store kyllingfileter (evt. fire små) Bacon (lange strimler) Poteter (kokfas...
mandag 28. desember 2020

Ovnsbakt rosenkål

›
Oppskrift fra Anna, datter av Ingvild og Ulf. Herlig til vilt og annet mørkt kjøtt - eller andre steder du ville brukt rosenkål - varianten ...
mandag 26. oktober 2020

Barndommens Chicken Curry

›
Ja det HET curry. Ordet "karri" hadde ikke nådd det norske språket. Da vi kom hjem fra London på slutten av 60-tallet hadde vi lær...
lørdag 5. januar 2019

Spontan kyllingrett med rødkål

›
Etter jul. Utplukket i butikkene. Ny middag må designes i butikken. Dagens deilige middag ble et sammensurium av alt jeg ønsket meg. Og det ...
søndag 30. september 2018

Pæresaft (sukkerfri)

›
Denne pæresaften (Vendelas!) må enten pasteuriseres, eller i fryseboksen. Men verdens beste bruk av pærer, fryserkapasitet og tomme brusfl...
mandag 27. august 2018

Cherry Crumble Pie

›
I ildfast form 500 gram surkirsebær 1 dl sukker 1 ss masiena eller potetmel rasp fra sitronskall og litt sitronskvis blandet sammen o...
mandag 19. mars 2018

Hvit dame - á la Cecilie

›
Å lokke en oppskrift ut av " Uten Oppskrift -Cecilie" er jo ikke lett, selv om hun er raus med å fortelle... Så nå er jeg skikkeli...
søndag 4. mars 2018

Himmelsk og lett Sjokolademousse á la Villas

›
Denne desserten laget Villas til sin egen avskjedsmiddag nå i januar, da han skulle reise i militæret i Sør-Varanger. Den var så god (og...
tirsdag 19. desember 2017

Pinnekjøtt på romsdalsk vis

›
Oppsiktsvekkende, og må prøves! (men har ikke turt ennå...) Oppskrift fra kollega Martins mamma: Vann ut pinnekjøttet ca 24 timer Kokes ...
mandag 24. juli 2017

Rabarbra likør og Rabarbra Daiquiri

›
Rabarbralikør 1 kilo rabarbra Rabarbra lagt på sprit i juli i Kolestrand 1 flaske vodka e.l. sprit La stå 4-5 dager på benken S...
onsdag 1. mars 2017

Kyllinggryte Ales 40 år

›
1 stor løk 3 grener rosmarin - 1 av dem finhakket 4 cm finhakket ingefær 2 røde chili - finhakket 1-2 kanelstenger 4 store eller 8 små ...
lørdag 3. desember 2016

Steinars julesylte

›
Koker 3-4 griseknoker i 2 1/2 time. Tilsett 5 spiseskjeer salt i kokevannet +2 teskj. allehånde og 2 teskjeer malt nellik, 2 teskjeer pepper...
lørdag 14. mai 2016

Appelsinsalat

›
Denne salaten ble servert i Kolestrand i himmelfartshelgen 2016 - med vill karse (eller hva det heter - se bildet) som urt. Helt nydelig, ...

Appelsinbakt kylling

›
Appelsinfestival i Kolestrand himmelfartshelgen 2016 - vi hadde appelsinkylling, appelsinkake, appelsinsalat... Dette er en del av Vende...
torsdag 12. mai 2016

Lun aspargessalat

›
Denne oppskriften kommer opprinnelig fra Anette Wahl. Nydelig! Servert som lunsj i Kolestrand Himmelspretthelgen 2016. Stek skiver av hv...
tirsdag 3. mai 2016

Appelsinkake med mandler og aprikoser

›
Denne marokkanske kaken er velegnet for hyttetur da den holder en uke i kjøleskap - og blir bare bedre og bedre ettersom dagene går. Til 8...
lørdag 23. april 2016

Rødbetet-tartar

›
Denne oppskriften er servert og skrevet ned av mamma Sissel, og inspirert av en rett hun spiste på Sentralen   (den nye restauranten i Tol...
onsdag 13. januar 2016

Hvit vintergløgg med frisk sitrus

›
Dette er min versjon av diverse oppskrifter jeg har funnet på nett. Jeg har ønsket et klart sitrus-preg og noe som er mindre "søtt og...
søndag 11. oktober 2015

Bergits plommegrøt

›
En klassiker fra Heskestad-bygda... 1 liter plommer 2-3 dl sukker (smak til - avhenger av plommenes naturlige sødme) 3 ss potetmel ...

Horn - grunnoppskrift

›
Fylles med hva man vil - mer og mindre salt og sukker etter som hva fyllet er. Denne oppskriften er beregnet på "middagsfyll". Mel...

Fyllte horn: Skolemat fra restehimmelen

›
Med utgangspunkt i rester i fryser og kjøleskap, laget jeg i dag skolemat til sønnen. Det ble 24 horn med tre forskjellige fyll - og det ...
onsdag 26. august 2015

Rødbetebrød

›
Vakre brød, både før (her) og etter steking :-) Nydelig brød til ost, suppe, forretter mm. Virkelig deilig og uvanlig vakkert. ...
mandag 24. august 2015

Stekt kylling med klementiner og fennikel

›
Alle disse smakene kan synes å bli litt mye for den stakkars kyllingen - pernod, sennep, fennikel, klementiner med skall, brunt sukker. ...
onsdag 19. august 2015

Mejadra - ris og linserett

›
Ingredienser (til 6) 250 gram grønne eller brune linser 4 middels løk (ca 700 gram) 3 ss mel Ca 2,5 dl solsikkeolje 2 ts kummin-...

Stekt kylling med jordskokk og sitron

›
Blandingen av safran og sitronskiver gjør denne retten vakker, og passer veldig bra til den nøtteaktige smaken fra jordskokken. Dette er let...
onsdag 12. august 2015

Polpettone - jødisk påskerett fra Italia

›
Polpettone er en gammel rett fra det jødiske Italia, servert til Pesach (påske). På påskebordet vil man alltid finne et vakkert oppskåret kj...
torsdag 23. juli 2015

Blåskjell i karri

›
Dette er Vendelas oppskrift, basert på noe hun fikk servert hos en venn i Marseilles. Smaker nydelig hos Vendela, men har ikke prøvd det s...
tirsdag 21. juli 2015

Hoisin- og whiskyglasert svin

›
IKKE FORSØKT 6 porsjoner. Serveres med jasminris til. Eller ha kjøttet i kinesiske pannekaker sammen med litt salat. 900 gram indrefil...

Rabarbra- og bananpai med ingefæris

›
IKKE FORSØKT 4 porsjoner Tid: 10 minutter + 20 minutter i ovnen 300 gram rabarbra 2 små bananer 2 dl mandelmel 2 ss perlesukker 5...

Grillet kylling med pancetta og stuffing

›
IKKE FORSØKT 4 porsjoner 14 tynne skiver mild pancetta (italiensk urøkt bacon) 1 kylling - ca 1.8 kilo 1 appelsin og 1 sitron - Rasp s...

Korsikansk omelett med mynte

›
IKKE FORSØKT 1 hvitløksfedd - finhakket 5 eggmynteblader 5 ss vann 1 pakke fetaost - smuldret 1 liten bunt friske mynteblader, grovhak...

Elgkarbonader

›
IKKE FORSØKT 4 porsjoner 500 gram kvernet elgkjøtt 1 ts salt 1 ss potetmel 1 ss hvetemel 1 egg 1/2 ts pepper 1/4 ts revet muskat ...

Grillet kyllinglår med ris og erter

›
IKKE FORSØKT NB! Marineres over natten - grilles neste dag 6-8 personer MARINADE 6 laurbærblader 4 vårløk 3 grovhakket chili 1 1/2...
lørdag 30. mai 2015

Kremet fiske & skalldyrsuppe - Tors favoritt

›
Dette er en variant av noe jeg har laget mange ganger før. Ektemannen ble i kveld så overbegeistret at jeg måtte love å skrive ned nøyaktig ...
fredag 22. mai 2015

Linsesuppe

›
Dette er en gammel slager. Hot og deilig, om man ønsker det. Oppskriften kom opprinnelig fra Dagbladet, som for minst 20 år siden invitert...
torsdag 16. april 2015

Kylling med sitrus & varm bønnesalat

›
Denne gangen fikk jeg det til. Droppet appelsinene og peanøttsausasen (se annen bloggpost om kylling). Gikk nå for sitron, lime, hvitløk o...
søndag 29. mars 2015

Fruktsalat med yoghurt

›
En deilig, frisk dessert. Med vanilje-yoghurt trenger man ikke tilsette sukker. Dette er en lett videreutviklet variant av tante Brynhil...
søndag 1. mars 2015

Causa - Peruansk potetkake

›
Har blitt hekta på peruansk mat etter besøk på restaurant i London og deretter i Oslo. Dette er mote-mat, men ikke desto mindre både veldi...
lørdag 17. januar 2015

Sosekjøtt

›
Sosekjøtt, "Kjøtt i mørket"... Kjært barn har mange navn. Dette er perfekt mat til hyttetur, etter skitur, mm. Langsom tilbereder ...
søndag 5. oktober 2014

Tyttebærpai

›
Ingvild serverte en perfekt dessert på fjellet i dag. Tyttebær plukket på Syndin - med en usedvanlig god og ukomplisert innpakning. ...
tirsdag 30. september 2014

Slåpe- og villeplegelé

›
sensommertur til Nøtterøy endte med kjempestor slåpehøst, samt et par kilo ekte villepler. Og sannelig fant vi ikke en oppskrift som inneh...
søndag 28. september 2014

Grønn ertesuppe med traktkantarell

›
Friske traktkantareller er best, men frosne og tørrede kan brukes. Da krymper mengden du trenger betydelig (enda mer for tørrede enn for f...
søndag 3. august 2014

Skalldyrsuppe med persillepesto

›
En himmelsk skalldyrsuppe, inspirert av en som var enda mer himmelsk, som jeg spiste på Trattoria Popolare sammen med Brit i forrige uke....
tirsdag 31. desember 2013

Smørgås-tårta

›
Nyttårs-forrett 2013: Svensk smørgås-tårta! Svenskene serverer smørbrød forkledd som bløtkake ... Det kan virkelig være veldig, veldi...
›
Startsiden
Vis nettversjon

Om meg

Bildet mitt
Agnete
Vis hele profilen min
Drevet av Blogger.