Da vi så dro til Italia våren 2010, visste jeg hva jeg skulle bestille. Og det var himmelsk.
Endelig fikk jeg rotet meg til å bestille hjerteskjell hos Flyvefisken, et stenkast fra jobben min. Og dermed var jeg i gang.
Oppskriften nedenfor er modifisert etter dagens erfaringer:
Du trenger (rikelig til 2 personer, holder til 3-4 avhengig av forrett og dessert):
1 kilo hjerteskjell
4-6 ss olivenolje (bruk din fineste olivenolje her. Verdt det!)
4 dl tørr hvitvin
Frisk persille (6-8 ss finhakket)
350 g tørket spaghetti
2-3 store fedd hvitløk
Pepper
1. Skrubb skjellene under rennende, kaldt vann, og kast alle som er åpne og ikke lukker seg når du kakker dem mot benken.
2. Varm 2 ss olje i en kjele, ha i muslingene og 2 ss hakket persille, og la det surre på sterk varme noen sekunder. Hell på vinen og legg på lokk. La det koke i ca 5-8 minutter til muslingene har åpnet seg. Rist ofte på kjelen.
3. Ta opp muslingene med en hullsleiv og legg dem i en bolle. Kast alle som ikke har åpnet seg. Sil kokekraften og sett til side. Legg til side åtte muslinger med skjell til garnityr, og rens resten.
4. Varm 2 ss olje i en kjele. Tilsett finhakket/knust hvitløk. Stek gyldent under stadig omrøring.
5. Tilsett kraft til hvitløken. La det koke i 1-2 minutter, og tilsett mer kraft når sausen koker inn. Smak til med raust med på pepper. Skru av varmen og vent.
6. Kok spaghetti etter anvisning på pakken. Sil av, og tilbake i gryte med ltt ekstra olje eller smør.
7. Samtidig varmer du opp igjen sausen, og tilsetter muslingene i siste sving. De skal bli varme, men ikke koke.
8. Pasta og saus blandes. Pass på at alle får nok saus. Den havner i bunnen!
åhh.. - dette så og hørtes fantastisk ut! Skal prøves!
SvarSlett